Családtervezés

Családtervezés - Páros önismeret

Gyermekvállalásra felkészülés, páros önismeret

Életünk egyik komoly feladata, hogy megtaláljuk azt a személyt, akivel hátralévő életünket együtt szeretnénk tölteni. Akivel kölcsönösen kiegészítjük egymást, és közös vágyunk, hogy elégedetté és boldoggá tegyük egymást. E kapcsolatnak a legmélyebb beteljesülése, ha közösen gyermeket vállalunk. Ez életünk egyik, ha nem a legszebb feladata.

A gyermekvállalás komoly feladat, tele örömökkel, kihívásokkal, áldozatokkal és megpróbáltatásokkal. Teljes mértékben felkészülni erre lehetetlen. Mindig érhetnek meglepetések, kerülhetünk váratlan helyzetek elé, de nem mindegy, mennyire bízunk magunkban, a párunkban, és hogyan keressük a megoldásokat.

Hiszem, hogy saját gyermekkorunk tapasztalatai, saját szüleinkkel való kapcsolatunk, testvérkapcsolataink alapul szolgálnak saját gyermekünkkel való kapcsolatunk megéléséhez. Fontos lehet tudatosítani saját hozott mintáinkat, párunk hozott mintáit, és megtapasztalni, hogyan alakíthatóak ki közös céljaink, hogyan győzhetőek le esetleges félelmeink a szülővé válás terén.

Bizonyos kérdéseken szerencsés lehet előre elgondolkozni, hogy a várandósság és a gyermekvállalás a lehető legkevesebb váratlan helyzet elé állítson minket, illetve az előre nem látható akadályok leküzdéséhez is minél hamarabb megtaláljuk a megfelelő utat.

Mindkét fél felé empátiás elfogadás jellemzi munkámat. Minden érzésnek létjogosultsága van, csak kellő információval kell rendelkeznünk ahhoz, hogy megértsük, ki miért érez, gondolkozik és viselkedik úgy, ahogyan tapasztaljuk. Sokszor ez saját magunk előtt is rejtve van, felkutatása nem mindig könnyű, de annál szebb feladat.

Amivel hozzám fordulhat: 

  • Szeretnék jobban megismerni egymást
  • Tudatosan szeretnének felkészülni a gyermekvállásra
  • Szeretnék másképp csinálni, mint saját szüleik
  • ...

Aktuálisan hosszabb távolléten vagyok, ez idő alatt az alábbi linken kérhet segítséget: tanterrapsy.com

Kapcsolatfelvétel

Kérjen időpontot időben. Kérését e-mailben igazolom vissza.

© 2020 Tölgyes Laura Veronika Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el