Tölgyes Laura Veronika felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

Bemutatkozás

Rólam

Hiszem, hogy az emberek képesek a változásra, még ha ez olykor jelentős energiájukba is kerül. Minden változik, mint a természet is, és olykor képtelenségnek tűnhet a környezetünket a saját vágyaink, elvárásaink mentén formálni. Ekkor juthatunk el oda, hogy saját magunkban keressük a változás erejét. Ha mi változunk, hatással lesz környezetünkre is. 

Szemléletem alapvetően dinamikus jellegű, azaz életünk nehézségeinek gyökereit tudattalan folyamatainkban látom. Ezek kialakulásában meghatározóak elsődleges kapcsolataink: szüleink, testvéreink, és gyermekkori tapasztalataink. A családterápiában mindezek mellett rendszerszemléletben gondolkozom: a családi harmónia kialakításában valamennyi családtagnak szerepe van. A párterápiában pedig nagyon közel áll hozzám Susan M. Johnson érzelmekre fókuszáló párterápiás szemlélete, aminek elsajátítását a jövőben tervezem.

Bár már gyermekkoromtól kezdve érdeklődtem az emberi kapcsolatok megértése iránt, eredetileg tanárnak készültem. Első diplomámat matematikusként szereztem. Később rájöttem, hogy a tanításban is elsősorban a tanár-diák kapcsolat volt számomra meghatározó motiváció. Meglátásom szerint a tanár is a személyiségével dolgozik, akárcsak a pszichológus. Másoddiplomaként végeztem el a pszichológiát, amivel hosszú távú célom, hogy pszichoterápiás szakvizsgát szerezzek.

Szakmám során nagy hangsúlyt helyezek a folyamatos továbbképzésekre, valamint elengedhetetlennek tartom a mély és kitartó önismereti munkát. Analitikusan orientált sajátélményben vettem részt, ami nem csak saját életem alakításában bírt nagy jelentőséggel, hanem hosszú távú szakmai szemléletemet is megalapozta.


Tölgyes Laura Veronika

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus
Relaxációs terapeuta
Család- és párterapeuta jelölt

A Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján való pszichológusi munkám során elsősorban az osztályos páciensek diagnosztikai folyamataiban vettem részt. Dolgoztam az ADHD ambulancián, az affektív, az organikus, valamint a zártosztályon is. Továbbá relaxációs csoportot és Dixit játékcsoportot tartottam.

A Vakok Állami Intézetében terápiás munkatársként dolgoztam, ahol a bentlakó és a rehabilitációra érzkező látássérült személyek lelki gondozásával foglalkoztam. Egyéni konzultációkat, valamint csoportokat tartottam.

Magán rendelőben autogén tréninggel, család- és párterápiával foglalkozom, valamint egyéni konzultációkat tartok.

Tapasztalat

Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika
Vakok Állami Intézete
Tanterra Kft.

Egyesületi tagság

Magyar Orvosi Kamara
Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület
Magyar Családterápiás Egyesület

Képzések

Pszichológus
Relaxációs terapeuta
Család- és párterapeuta jelölt
Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus 

tollauver@gmail.com

A változás lehet lassú, mint a gyanta folyása, de hosszú távon látványos és érzékelhető. 


© 2020 Tölgyes Laura Veronika Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el